• Belangrijke driepunter in strijd tegen degradatie

  CVV Blauw-Wit (W) heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Op een zonovergoten sportpark werd OFC met 2-1 verslagen. Door de zege is Blauw-Wit weer een stap dichterbij het behalen van de nacompetitie.

  Blauw-Wit begon de wedstrijd met 5 andere basisspelers ten opzichte van de verloren wedstrijd in Neck tegen DZS. De eerste echte kans in de wedstrijd was voor de bezoekers na 10 minuten. Een bal werd over Silver Booij gelobt, maar hij wist de bal nog net op tijd weg te tikken. Het eerste wapenfeit van Blauw-Wit was na 13 minuten via Leon Seitner (schotje in de handen van de keeper). Na 17 minuten was het bij de tweede kans voor de bezoekers raak via OFC spits Rouchan Khairi (0-1). Blauw-Wit probeerde gelijk wat terug te doen, maar kwam in het eerste halfuur niet meer verder dan een schot van Leon Seitner in het zijnet en Wouter Swart met een schot in de handen van keeper Nick Beerens. In de 26e minuut was er voor de bezoekers een enorme domper omdat doelpuntenmaker Khairi eraf moest met een blessure. Vanaf dat moment kreeg Blauw-Wit steeds meer de touwtjes in handen. In de 32e minuut van de wedstrijd kwam Daan Brouwer tot een schot wat echter ruim naast ging. Ondanks ook een noodgedwongen wissel aan de zijde van Blauw-Wit (Timothy van Oosten eruit voor Marijn Bakkum) hing een doelpunt voor Blauw-Wit steeds meer in de lucht. In de 40e minuut moest doelman Nick Beerens handelend optreden door de bal aan de zijlijn van het veld nog ver weg te schoppen en hij ontving hiervoor een terechte gele kaart. Een minuut later was het bijna raak voor Finn Huitema maar zijn schot ging net over de lat. In de laatste minuut van de eerste helft was het toch raak voor Blauw-Wit. Finn Huitema wist Leon Seitner te bereiken en hij wist Blauw-Wit meer dan verdiend op 1-1 te zetten. De bezoekers gingen met veel frustratie de rust in. Op weg naar de kleedkamer reageerde OFC wisselspeler Jarno Walberg het fysiek af op de voetbalzuil van Blauw-Wit.

  Na rust ging Blauw-Wit verder waar het in het laatste kwartier voor rust was gebleven. Het was de betere ploeg en was in de 51e minuut dichtbij een voorsprong. Doelman Nick Beerens was echt net op tijd zijn doel uit om Finn Huitema van het scoren af te houden na een geweldige lange pass van uitblinker Jesper van Houts. Enkele minuten later was Skip Middelhoff dreigend in de zestienmeter maar wist OFC net op tijd in te grijpen. Even later was het OFC dat nog tweemaal dreigend was, maar in beide situaties wist Silver Booij goed op te treden. In een andere situatie brak OFC ook goed door maar wist Jesper van Houts met een tackle goed in te grijpen. Ondanks dat Blauw-Wit dus het betere van het spel had, was het wel vooral OFC dat in deze fase van de wedstrijd kansen kreeg. In de 71e minuut van de  wedstrijd dacht OFC op voorsprong te komen, maar scheidsrechter Pais zag een overduidelijke duw met twee handen in de rug waardoor hij terecht affloot. Voor de laatste fase van de wedstrijd wisselde Blauw-Wit tweemaal. Topscorer Thomas van Eig en Loran Croese zaten vandaag op de bank en kwamen in de ploeg voor Quint de Graaf en Skip Middelhoff. Het duurde maar enkele minuten tot Thomas van Eig zijn doelpunt te pakken had. Een voorzet van Jeffrey Kat werd geweldig binnengekopt door Thomas (2-1!). Na dit doelpunt probeerde OFC nog van alles om tot een gelijkmaker te komen, maar ondanks het opportunistische spel werd het niet echt meer gevaarlijk. In de slotfase had Blauw-Wit nog enkele opgelegde kansen om de voorsprong uit te breiden, maar deze kansen werden niet benut. Op karakter werd de verdiende overwinning uiteindelijk binnengesleept.

  Door de nederlagen van de concurrentie is het gat naar de directe degradatieplaatsen weer vergroot naar 4 punten. De komende twee weken staan de belangrijke wedstrijden tegen twee directe concurrenten op het programma: De Wherevogels en SV Kadoelen.

  Resterend programma

  18 mei 2024
  De Wherevogels - CVV Blauw-Wit (W)
  SV Kadoelen - SVW '27
  DZS - ZCFC

  25 mei 2024
  CVV Blauw-Wit (W) - SV Kadoelen
  Sporting Andijk - De Wherevogels
  ZCFC - OFC

  Stand na 24 van de 26 wedstrijden

  9. OFC - 30 punten (-9)
  ---------------------------------------------------------------------
  10. ZCFC - 26 punten (-9)
  11. CVV Blauw-Wit (W) - 21 punten (-24)
  12. De Wherevogels - 17 punten (-38)
  ---------------------------------------------------------
  13. SV Kadoelen - 17 punten (-41)
  14. De Volewijckers  - 13 punten (-44)

  Foto's: Jessica van Dijk