• CVV Blauw-Wit (W) draait de wedstrijd volledig om in blessuretijd

  CVV Blauw-Wit (W) heeft vandaag tegen RCZ een zwaarbevochten overwinning behaald. Na een 2-1 achterstand wist de ploeg van Pieter van Netten, door twee doelpunten in de blessuretijd, alsnog 3 punten te behalen. Een fijne opsteker voor de ploeg na twee zware nederlagen tegen SDOB en Fortuna Wormerveer.

  Blauw-Wit begon in Zaandam sterk aan de wedstrijd. Het leek al na ruim 1 minuut op voorsprong te komen. Jesper van Houts schoot de bal binnen vanaf een meter of 11 maar het doelpunt werd afgekeurd na een handsbal van Sven Keppel vlak voor het doelpunt. De volgende mogelijkheid op een doelpunt was 5 minuten later wederom voor verdediger Jesper van Houts. Een kopbal van hem ging net over de goal. De thuisploeg moest het in het eerste deel van de wedstrijd voornamelijk hebben van de omschakeling via aanvoerder Robin Ohm en de snelle aanvaller Eren Pinar. RCZ kwam in het eerste kwartier niet verder dan een schot net naast de goal van Stan Luttikhuizen. Blauw-Wit had via Jan Jaap Jonker nog een mogelijkheid om te scoren in het eerste kwartier maar zijn schot werd net goed genoeg geblokkeerd waardoor de bal nipt over de lat heen ging. In de 21e minuut kwam RCZ uit het niets op een 0-1 voorsprong. Jeffrey Kat had zijn handen vol aan aanvaller Eren Pinar. Een overtreding op hem zorgde voor een vrije trap aan de rechterkant van Blauw-Wit. De vrije trap werd scherp ingedraaid en verraste daarmee de volledige verdediging van Blauw-Wit inclusief de doelman. Een tik voor Blauw-Wit. Het had daarna wat moeite met het creëren van goede kansen. Qua kansen viel er in de eerste helft namelijk weinig meer te beleven. De meest opvallende momenten in de eerste helft waren de twee gele kaarten aan de zijde van RCZ. Eerst kreeg RCZ verdediger Milan Mandjes een gele kaart voor licht natrappen (een terechte beslissing conform de nieuwe spelregels). Al werd hij wel snel gewisseld door RCZ trainer Adnan Koc. Enkele minuten laten kreeg ook aanvaller Eren Pinar geel. Met deze beslissing mochten de Zaandammers niet klagen, aangezien hij bewust een harde elleboog uitdeelde aan Jesper van Houts. De jonge scheidsrechter Quinten Oudendijk kon de intentie van de elleboog helaas niet goed inschatten (zo liet hij weten in de rust...).

  Na rust had Blauw-Wit het net als voor rust lastig met het creëren van grote kansen, ondanks dat de verhouding balbezit ongeveer 30% om 70% was. Het duurde bijna 20 minuten tot er weer een echte kans viel te noteren. Een schot van Leon ging net voorlangs de goal. Twee minuten later was het wel raak voor Leon Seitner. Na een goede pass door de as van Jesper van Houts, wist Leon Seitner de bal vanaf randje 16 keurig in de verre hoek te krullen. De goal van Leon Seitner was een startsein voor meer. Enkele minuten na de 1-1 wist Sven Keppel een schot te lossen richting de kruising. Zijn schot werd echter gepareerd door de jonge RCZ goalie Joey van de Wardt. Naast de doelpoging van Sven Keppel werd Blauw-Wit ook nog gevaarlijk via Jeffrey Kat (een voorzet belandde op de paal). Een kwartier voor tijd was er echter een flinke domper voor Blauw-Wit. Een uitbraak via de linkerzijde van RCZ bereikte het strafschopgebied. Een licht duwtje van Jesper van Houts werd bestraft met een strafschop. Deze bal werd feilloos binnengeschoten door de Zaandammers. RCZ leek even daarna zelfs de 3-1 te maken maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ondertussen waren er over en weer wat irritaties en dit zorgde uiteindelijk voor een rode kaart voor RCZ aanvoerder Robin Ohm in de 83e minuut. Eerder in de tweede helft kreeg hij al een gele kaart voor het wegschieten van de bal uit frustratie en even later bracht hij zijn ploeg in de problemen door een domme en harde overtreding te begaan op het middenveld. Blauw-Wit probeerde na de rode kaart nog van alles om er een overwinning uit te slepen, maar het leek erop dat RCZ drie belangrijke punten ging pakken in de strijd tegen degradatie. In de 92e minuut kreeg Blauw-Wit nog een corner en dit was ook het moment dat Blauw-Wit doelman Stan Luttikhuizen mee naar voren ging. De corner ging echter vlak over Stan Luttikhuizen heen en kwam uiteindelijk in de kluts voor de voeten van Leon Seitner. Leon Seitner dacht niet na en haalde fantastisch uit. Zijn schot met links vanaf randje 16 vloog fantastisch in de winkelhaak. De gelijkmaker zorgde voor opluchting en flink gejuich aan de Blauw-Wit zijde. Een minuut later was er geen sprake van opluchting maar enorme blijheid aan de Blauw-Wit zijde. RCZ leverde na de aftrap al vrij snel de bal in bij invaller Bram Wiersma. Hij wist met een goede pass "pinchhitter" Jesper van Houts voor de keeper te zetten en hij wist zuiver raak te schieten. Niet veel later na deze goal floot de scheidsrechter af en zo gingen de punten mee naar Blauw-Wit!

  Volgende week speelt het eerste om 14:30 uur thuis tegen WSV'30. Vorige maand werd er ook al tegen de ploeg uit Wormer gespeeld en werd er een 1-2 overwinning geboekt. RCZ gaat op bezoek bij Rood-Wit en zal deze wedstrijd moeten winnen om in de race te blijven voor handhaving.

  Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Stan Luttikhuizen; Jeffrey Kat (Jesse Borrie/84), Jesper van Houts, Jasper Konijn, Maik Pasveer; Bas Koenen (Daan Brouwer/78), Jan Jaap Jonker, Leon Seitner, Rico Griek; Sven Keppel (Bram Wiersma/78), Thomas van Eig (Quint de Graaf/69)

  Foto's: Milan Wegman

   

  Opluchting bij Blauw-Wit na de 2-2