• CVV Blauw-Wit (W) grijpt laatste strohalm en wint overtuigend van ASC De Volewijckers

    CVV Blauw-Wit (W) heeft een overtuigende zege geboekt op concurrent ASC De Volewijckers. In een wedstrijd waarin de thuisploeg bijna geen kans heeft weggegeven werd er met 5-1 gewonnen.

    Het eerste kwartier van de wedstrijd waren de bezoekers wat balvaardiger dan Blauw-Wit. Met name Volewijckers speler Yannis Steenhuisen liet zien gemakkelijk te kunnen voetballen, maar tot echte kansen kwamen de bezoekers niet. Blauw-Wit zelf kwam in het eerste deel van de wedstrijd ook niet verder dan een ongevaarlijke kopbal van Thomas van Eig. Halverwege de wedstrijd was het bij de eerste kans van Blauw-Wit meteen raak. De sterk spelende Jesper van Houts kon vanuit achteren indribbelen. Hij wist met een lange pass Thomas van Eig te bereiken die zijn kopduel won. Hij bereikte Leon Seitner, die wist enkele spelers uit te spelen en de bal koelbloedig achter Noël Reit te schuiven. Na 32 minuten verdubbelde Blauw-Wit de voorsprong. Een korte corner tussen Mo Bourchid en Finn Huitema werd bij de tweede paal snoeihard binnengekopt door Thomas van Eig. Nog geen 2 minuten later had Blauw-Wit het duel al kunnen beslissen. Een inzet van Leon Seitner ging voorbij de uitkomende Noël Reit, maar de bal viel net aan de verkeerde kant van de paal. Blauw-Wit leek met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan, maar een solo aan de linkerzijde van Djenghis Dams zorgde voor verandering. Leon Seitner tikte de linksback van De Volewijckers licht aan in het strafschopgebied. Diezelfde Dams wist de strafschop in minuut 45+4 te benutten.

    In de tweede helft gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker, maar het stond als een huis achterin bij Blauw-Wit. De enige grote mogelijkheid voor De Volewijckers was een vrije trap in de 63e minuut. Vanaf de rand van het strafschopgebied werd de vrije trap in de muur geschoten. Niet veel later moesten de bezoekers met 10 man verder door een terechte tweede gele kaart voor Elouargui. Ook in de wedstrijd in Amsterdam-Noord eerder dit seizoen moest hij met een rode kaart het veld verlaten. In de 74e minuut werd de wedstrijd beslist door twee invallers. Joram Mantel werd na een mooie pass van Mo Bourchid weggestuurd in de 16 meter. Hierbij werd Joram Mantel geraakt door de keeper maar hij bleef overeind. Hij wist de net ingevallen Quint de Graaf bij de tweede paal te bereiken. Quint de Graaf wist zo met zijn eerste balcontact de 3-1 binnen te tikken. Een mooi moment voor de 27e jarige Zaandammer. Na 17 maanden blessureleed was hij meteen beslissend bij zijn rentree! In de slotfase van de wedstrijd liep Blauw-Wit nog verder uit. De 4-1 in de 90e minuut was een prachtige aanval. Tim van Oosten maakte vandaag in de 86e minuut zijn competitiedebuut voor Blauw-Wit 1. Hij wist via een prachtige pass Joram Mantel te bereiken. Joram wist de opkomende back Jeffrey Kat te bedienen en hij wist bij de tweede paal de vrijstaande Mo Bourchid te bereiken. Mo Bourchid kon de bal van dichtbij binnen tikken en bekroonde hiermee zijn sterke optreden. Het slotakkoord was voor Finn Huitema en de sterk ingevallen Joram Mantel. Finn Huitema kon opstomen over de linkerzijde, wist een paar spelers te passeren. Hij was niet zelfzuchtig en tikte de bal breed op Joram Mantel die zo de 5-1 kon binnenschuiven.

    Een zeer belangrijke en overtuigende zege voor Blauw-Wit. De achterhoede van Blauw-Wit zorgde ervoor dat de bezoekers aanvallend in grote fases van de wedstrijd niets in te brengen hadden. Linksback Loran Croese werd door zijn ijzersterke optreden Man of the Match. Het enige smetje van de zaterdag was de verrassende zege van concurrent Wherevogels. Hierdoor blijft Blauw-Wit nog rode lantaarndrager in de 4e klasse A. Volgende week gaat Blauw-Wit op bezoek in Oudorp bij het ervaren Kolping Boys. Aanvang 15:15 uur.

    Foto’s: Skip Middelhoff