• Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)
 • Gisteren stond voor CVV Blauw-Wit (W) de uitwedstrijd bij VV Jisp op het programma. Na een moeizame eerste helft wist Blauw-Wit uiteindelijk in een degelijke tweede helft het verschil te maken (1-3 winst).

  In Jisp werd er om 14:30 uur afgetrapt op een prachtige grasmat. Het zonnetje scheen ook volop dus de omstandigheden waren perfect voor een mooie voetbalwedstrijd. De eerste helft was voor Blauw-Wit geen goede wedstrijd. Rode lantaarndrager Jisp begon een stuk scherper aan de wedstrijd. Jisp spits Kevin Tania had daarin een belangrijk aandeel. Mede door zijn goede spel resulteerde dit in meerdere uitstekende kansen voor Jisp in het eerste halfuur. De thuisploeg raakte 2x de lat en eenmaal was een redding van Stan noodzakelijk. Zelf kwam Blauw-Wit ook tot een paar mogelijkheden maar het mocht in het eerste halfuur van de wedstrijd echt van geluk spreken dat Jisp geen doelpunt wist te maken. Uiteindelijk was het Blauw-Wit dat toch na 30 minuten op voorsprong kwam. Een goede voorzet van Leon werd keurig binnen geknikt door Thomas. Echter kon Blauw-Wit niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen minuut later trok Kevin Tania de stand weer gelijk. Hij wist via een prachtige actie in de 16 een paar Blauw-Witters te passeren en te scoren. Op basis van de kansenverhouding in de eerste helft was de gelijkmaker meer dan verdiend.

  In de rust was er natuurlijk veel ontevredenheid aan de Blauw-Wit zijde na een slechte eerste helft. In de rust werd duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om de 3 punten mee te nemen. De keuze om de tweede helft met 3 verdedigers te gaan spelen pakte goed uit. Waar Blauw-Wit in de eerste helft moeite had, was er in de tweede helft eigenlijk niets meer aan de hand voor de ploeg van Pieter van Netten. Vanaf de aftrap in de tweede helft ging de ploeg op zoek naar een voorsprong en al vrij snel had invaller Daan een goede mogelijkheid om te scoren. Zijn afronding was echter onvoldoende. Net als afgelopen dinsdag bleek Leon uiteindelijk weer van grote waarde te zijn voor de ploeg. Door enkele omzettingen in de tweede helft ging hij op "10" spelen en via een prachtige solo wist hij meerdere Jisp spelers te passeren en de 1-2 tegen de touwen te schieten. Na de goal van Leon ging Blauw-Wit verder op zoek naar een grotere voorsprong. De ploeg creëerde zonder groots te spelen nog enkele mogelijkheden. De tank van Jisp was aardig leeg en kon zelf de gehele tweede helft niet meer voor echt gevaar zorgen, wat de ploeg in de eerste helft wel meerdere keren lukte. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd uiteindelijk definitief beslist. Joram wist uit een corner goed binnen te koppen. De ploeg speelde daarna de wedstrijd rustig uit en had in de slotfase via Leon nog een kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn geplaatste schot spatte uiteen op de lat.

  Met de overwinning op Jisp wist Blauw-Wit zijn 9e overwinning te pakken in de laatste 12 wedstrijden. Met nog een gelijkspel erbij tegen de aanstaande kampioen (Volewijckers) mag er over een sterke 2e seizoenshelft worden gesproken. Volgende week wacht voor Blauw-Wit de thuiswedstrijd tegen Westzaan, een ervaren ploeg dat samen met RCZ strijdt om degradatie naar de nieuwe 5e klasse te ontlopen.

  Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Stan Luttikhuizen; Jesper van Houts (Jeffrey Kat/80), Jesse Borrie, Jasper Konijn (Daan Brouwer/46), Maik Pasveer; Jan Jaap Jonker (Bas Koenen/67), Sven Keppel (Joram Mantel/46), Mats van Olst; Quint de Graaf (Rico Griek/80), Thomas van Eig, Leon Seitner

  CVV Blauw-Wit (W) herstelt zich in de tweede helft tegen VV Jisp

  CVV Blauw-Wit (W) herstelt zich in de tweede helft tegen VV Jisp 1