• CVV Blauw-Wit (W) met goed gevoel richting de nacompetitie

    Op zaterdag 25 mei stond de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Waar Blauw-Wit al zeker was van de 11e plaats (dat geeft recht op het meedoen in de nacompetitie) moest SV Kadoelen winnen om nog een kans te hebben om nacompetitie te spelen. De ploeg van interim-trainer Simon Kramer won verdiend (6-3) en gaat met een goed gevoel richting de nacompetitie. Daarnaast voldeed de ploeg met de overwinning, en de fanatieke wedstrijdinstelling, aan de sportieve plicht richting De Wherevogels.

    De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij. Het overwicht werd in het eerste kwartier omgezet in twee doelpunten. Eerst was het Thomas van Eig die op aangeven van Quint de Graaf wist te scoren (1-0). Enkele minuten later was Thomas van Eig de aangever bij het doelpunt van Patrick Woode (2-0). Er werd goed gevoetbald, maar door een moment van onoplettendheid kwamen de bezoekers in de 18e minuut terug in de wedstrijd (2-1). In het restant van de eerste helft bleef Blauw-Wit sterker dan Kadoelen, maar vergat het via enkele kansen de score uit te breiden.

    Het gat met rust was dus slechts één doelpunt en daarom bleven de bezoekers geloven in een resultaat. In de 52e minuut van de wedstrijd werd de bal na een overtreding van Bas Koenen terecht op de stip gelegd. De penalty werd benut en de bezoekers kwamen hiermee op gelijke hoogte (2-2). Door de tussenstand in Andijk (en later bleek ook de eindstand, 2-0 nederlaag Wherevogels), hadden de bezoekers nog maar één doelpunt nodig om directe degradatie te ontlopen. Blauw-Wit werkte hier niet aan mee en kwam na ruim een uur spelen weer op voorsprong. Een kopbal van Thomas van Eig kwam op de paal en bij de rebound stond Finn Huitema op de juiste plek om de 3-2 te maken. Hierna ontstond er meer frustratie aan de zijde van Kadoelen en miste de scheidsrechter een donkerrode kaart voor Kadoelen (slaan van een speler). Onverwachts kwam Kadoelen toch weer op gelijke hoogte in de 67e minuut. Blauw-Wit was niet onder de indruk en kwam nog geen minuut later weer op voorsprong via Quint de Graaf (4-3). Nadat Daan Brouwer met een prachtige boogbal over de keeper in de 76e minuut de 5-3 maakte, was de wedstrijd beslist in het voordeel van Blauw-Wit. In de 90e minuut was het slotakkoord voor Leon Seitner. Op aangeven van Maikel de Vries wist hij heel behendig de keeper te omspelen en vanuit een lastige hoek de 6-3 te maken.

    Door de overwinning gaat Blauw-Wit met een goed gevoel de nacompetitie in. Op zaterdag 1 juni komt DTS op bezoek. De wedstrijd valt tegelijk met ons familietoernooi. De ploeg kan dan ook zeker rekenen op veel support!

    Foto's: Jessica van Dijk