• CVV Blauw-Wit (W) pakt dikverdiende zege in spektakelstuk tegen VV Egmond

    CVV Blauw-Wit (W) heeft een dikverdiende zege gepakt. In een wedstrijd waarin genoeg gebeurde viel de verlossende 4-2 in de 100e minuut!

    De bezoekers kwamen er bij aankomst achter geen uittenues mee te hebben. Hierdoor speelde VV Egmond de wedstrijd in de uittenues van Blauw-Wit. De bezoekers leken bij de start van de wedstrijd niet heel scherp. Al binnen 4 minuten kon Blauw-Wit juichen. Een prima cornervariant kwam via Mo Bourchid & Leon Seitner terecht bij Thomas van Eig. Zijn inzet passeerde net aan de doellijn waardoor de 1-0 op het scorebord kwam te staan. Enkele minuten was het de aangever van het eerste doelpunt (Leon Seitner) bijna degene die de voorsprong verdubbelde. Zijn inzet ging echter uit een kansrijke positie net voorlangs. Het eerste wapenfeit van de bezoekers was na ruim een kwartier. Een inzet vanaf randje zestien ging via Silver Booij (geweldige redding!) en de paal net naast. In de 21e minuut van de wedstrijd zorgde Leon Seitner weer voor gevaar in de zestien meter van de tegenstander en verdiende daarmee een corner. Tot grote verbazing van iedereen gaf scheidsrechter Huurdeman een achterbal. Het leek er even op dat de ploeg zich iets te druk maakte om de slechte beslissing van de scheidsrechter want 30 seconden later stond een VV Egmond aanvaller ineens helemaal vrij voor Silver Booij en wist de bal over de doelman te lobben (1-1). Ondanks deze tegenslag bleef Blauw-Wit de betere ploeg en ging het weer op zoek naar een voorsprong. In de 24e minuut van de wedstrijd zorgde Jesper van Houts via een omhaal voor gevaar maar zijn inzet ging via een speler van Egmond over de achterlijn. In de 26e minuut werd Mo Bourchid via een geweldige pass van Thomas van Eig weggestuurd. Mo Bourchid kwam voor de keeper, maar zijn inzet raakte de onderkant van de lat en stuiterde net niet het doel in. De bezoekers werden in de eerste helft nog eenmaal gevaarlijk in de 32e minuut, maar ook hier wist Silver Booij weer goed te redden. In de 36e minuut van de wedstrijd kwam Blauw-Wit meer dan verdiend weer op voorsprong. Centrale verdediger Jesper van Houts wist goed in te dribbelen en Leon Seitner te bereiken. De inzet van Leon Seitner werd niet goed verwerkt door de doelman van VV Egmond. De meegekomen Jesper van Houts was scherp en wist van dichtbij de rebound binnen te schieten (2-1).

    Na rust wist Blauw-Wit al vrij snel de voorsprong te vergroten. Linksbuiten Mo Bourchid kwam goed naar binnen en wist de bal in de verre hoek te schieten (3-1). Een minuut later brak Blauw-Wit alweer uit, maar was de eindpass van Mo Bourchid op Leon Seitner onzuiver waardoor er geen echte kans ontstond. VV Egmond werd in de 55e minuut gevaarlijk nadat Silver Booij ver uit zijn doel kwam aan de linkerzijde. Hij keerde echter net op tijd terug in de goal om de bal te pakken. Na een uur moest Loran Croese noodgedwongen gewisseld worden en keerde Wouter Swart terug binnen de lijnen. Wouter Swart wist al vrij snel een bal op het middenveld te onderscheppen en kon zo het halve veld oversteken. Zijn inzet ging echter over de goal. In de 62e minuut van de wedstrijd leek de wedstrijd definitief beslist te kunnen worden. Thomas van Eig werd overduidelijk in het strafschopgebied in doorgebroken positie naar beneden getrokken. Waar een penalty en misschien ook wel een rode kaart op zijn plaats waren geweest wuifde de scheidsrechter het weg vanaf de middencirkel. Een minuut later werd VV Egmond weer een keer dreigend via een klutssituatie na een corner, maar een inzet van de bezoekers werd goed geblockt. In de 72e minuut brak de goed spelende Joram Mantel door aan de linkerkant. Bij deze actie werd hij echter hard neergehaald. Waar minimaal geel op zijn plaats was, drukte scheidsrechter Huurdeman steeds meer zijn stempel op de wedstrijd door zijn kaarten op zak te houden. Joram Mantel kon helaas niet verder en werd samen met Mo Bourchid gewisseld voor Wessel de Vries en Patrick Woode. Invaller Patrick Woode wist met zijn snelheid al snel voor gevaar te zorgen, maar een VV Egmond verdediger wist nog net met zijn teen de bal weg te tikken voordat Patrick Woode alleen voor de keeper had gestaan. In het laatste kwartier gebeurde er genoeg. De scheidsrechter was het op momenten helemaal kwijt en zorgde voor veel frustratie in en buiten het veld. Grensrechters Stam en De Boer stonden vanmiddag ook op veel momenten voor spek en bonen op het voetbalveld. In de 86e minuut maakte de scheidsrechter het wel heel bont door een indirecte vrije trap te geven. Silver Booij had de bal 6 seconden vast (geen seconden langer) en hij vond dit te lang duren. Een merkwaardige beslissing. De indirecte vrije trap werd echter goed gepakt door Silver Booij. Tot grote frustratie van iedereen van Blauw-Wit vond de scheidsrechter dat Marijn Bakkum te vroeg inliep. Hij kreeg een gele kaart en de indirecte vrije trap mocht opnieuw worden genomen. Deze werd nu wel tegen de touwen geschoten (3-2). De blessuretijd duurde wel extreem lang en het leek er haast op dat er werd gewacht op een gelijkmaker van de bezoekers. Zo ver kwam het niet. In de 100e minuut van de wedstrijd werd zelfs de bevrijdende 4-2 nog gemaakt door Patrick Woode na een goede actie van invaller Abdullah Noeman.

    Een zeer belangrijke en meer dan terechte overwinning, terwijl de concurrenten hard onderuit gingen. Aan Blauw-Wit zijde waren er meerdere uitblinkers, maar Timothy van Oosten werd meer dan terecht verkozen tot Man of the Match. Hij speelde een geweldige wedstrijd op het middenveld. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Vrone op het programma. Aanvang 14:30 uur!

    Foto's wedstrijd: Jessica van Dijk