• CVV Blauw-Wit (W) verliest in extremis van koploper Sporting Andijk

    CVV Blauw-Wit (W) is in de absolute slotfase onderuit gegaan tegen koploper Sporting Andijk. In de 94e minuut pakte de ervaren spits Luc Waardenburg het cadeautje (strafschop) van scheidsrechter Yildirim uit (0-1).

    Het begin van de wedstrijd van Blauw-Wit was wat slordig. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was van Sporting Andijk (schot in de handen van Yannick Terdu). Blauw-Wit zelf was in het eerste kwartier een paar keer dreigend. In de 11e minuut was er een mooie opening vanuit Jesper van Houts richting Leon Seitner. Na een goede actie wist Leon echter net geen ploeggenoot in de 16 meter te bereiken. Diezelfde Leon wist een paar minuten later de bal op een gevaarlijke plek te veroveren, maar ook hier ging het helaas mis bij de eindpass. Na ruim een kwartier resulteerde wat gerommel in de achterhoede van Blauw-Wit bijna in een grote kans voor Sporting Andijk. De beste kans in de eerste helft was voor Blauw-Witter Finn Huitema. In de 18e minuut kwam hij gevaarlijk door in de 16 meter van Sporting Andijk, maar zijn inzet ging er net niet in. De bezoekers werden halverwege de eerste helft uit een counter nog eenmaal gevaarlijk, maar het tweede deel van de eerste helft was Blauw-Wit de betere ploeg. De koploper had erg veel moeite met de energie die de thuisploeg in de wedstrijd legde. Blauw-Wit werd via Wouter Swart in de eerste helft nog tweemaal gevaarlijk. In de 28e minuut wist hij bijna direct uit een corner te scoren (lat) en een schot uit de tweede lijn in de 31e minuut werd net aan van richting veranderd en ging daarom naast. In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er niet veel, mede omdat het spel aardig dood werd gefloten door de scheidsrechter in een zeer sportieve wedstrijd. Tekenend voor het zwakke leiden was een zeer gemakkelijk gegeven gele kaart aan Sporting Andijk speler Hessel Waardenburg in de 42e minuut (voor een vergelijkbare actie in de eerste helft kreeg Blauw-Wit spits Thomas van Eig geen gele kaart).

    In de tweede helft ontstond er meer een open wedstrijd. Sporting Andijk kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Bij één van deze uitbraken wist Marijn Bakkum eenmaal geweldig in te grijpen met een sliding. Aan de zijde van Blauw-Wit wist Thomas van Eig, Wouter Swart te bereiken in de 16 meter, maar ook dit leverde nog geen doelpunt op. Halverwege de tweede helft ontstonden aan beide kanten de grootste mogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 66e minuut wist Marijn Bakkum net Wouter Swart niet te bereiken. Een minuut later werd Thomas van Eig in stelling gebracht, maar een geweldige tackle aan de zijde van Sporting Andijk voorkwam de 1-0 voorsprong. Een minuut later leek Sporting Andijk op voorsprong te komen, maar de aanvaller van Sporting Andijk deed dit uit buitenspelpositie waardoor het doelpunt terecht werd afgekeurd. In het laatste kwartier van de wedstrijd kon het nog beide kanten opvallen. Sporting Andijk werd nog gevaarlijk door een foutieve terugspeelbal vanuit het middenveld van Blauw-Wit. In de 89e minuut werd Leon Seitner nog in stelling gebracht via een hakje van Wouter Swart, maar dit resulteerde in een corner. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, echter ging het toch nog mis… Een verkeerde bal van achteruit werd op het middenveld door Sporting Andijk onderschept. Siebren Waardenburg kon hierdoor richting de goal van Blauw-Wit. Via een klutssituatie kwam de bal uiteindelijk terecht bij Luc Waardenburg, maar met een sliding wist Blauw-Wit captain Mats van Olst nog net aan de bal weg te tikken voor zijn voeten. Luc Waardenburg liet zich vallen, maar de bal werd toch door Yildirim op de stip gelegd. De penalty wist Luc Waardenburg zelf in de 94e minuut te verzilveren waardoor de koploper ook nog eens 2 en 3 punten wist uit te lopen op achtervolgers DZS en SVW’27.

    De overwinning van Sporting Andijk werd door de staf van de koploper ook bestempeld als gestolen. Zoals vaker dit seizoen kreeg Blauw-Wit de complimenten en begreep de tegenstander niet dat we onderin staan. Het feit blijft dat het gat naar de veilige plaatsen uit beeld raken en het behalen van nacompetitie het hoogst haalbare lijkt te zijn. Het wedstrijdbeeld geeft in ieder geval veel vertrouwen voor het restant van het seizoen. Volgende week staat de derby tegen ZCFC op het spel. Wederom een zeer belangrijke wedstrijd (cliché) tegen een ploeg die met oud Blauw-Wit trainer Ron Karreman de weg naar boven heeft gevonden (laatste 3 duels gewonnen).

    Foto's: Theo van Vlaanderen (Voetbal in Zaanstad)