• Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)
 • Gisteren stond voor CVV Blauw-Wit (W) 1 de thuiswedstrijd tegen Westzaan op het programma. Gezien de uitslagen van de afgelopen weken werd er een overwinning verwacht door iedere Blauw-Witter. Deze overwinning kwam er ook. Drie doelpunten in de eerste helft waren voldoende om Westzaan opzij te zetten: 3-0

  De wedstrijd begon dankzij technische problemen van scheidsrechter Torres een kwartier later dan gepland. Zijn mobiele telefoon had geen internet, waardoor de pasjescontrole wat langer duurde dan normaal. Na de aftrap viel het eerste doelpunt al na een minuut. Een pass van Jeffrey Kat werd door Thomas van Eig van dichtbij binnen geschoten. Daarmee werd het al meteen duidelijk dat het vandaag een makkelijke wedstrijd zou kunnen worden. Na 11 minuten viel ook al het tweede doelpunt van de wedstrijd. Na een prima aanval kwam de bal via Thomas van Eig en een Westzaan verdediger uiteindelijk voor de voeten van Daan Brouwer en hij wist deze kans te benutten. Na deze goal bleef Blauw-Wit het beste van het spel houden. Ondanks het betere van het spel kwamen de bezoekers wel twee keer gevaarlijk voor de goal. Dit leverde echter geen doelpunt op voor de "Kroosduikers". Blauw-Wit had zelf ook redelijk wat kansen, maar deze werden veelal gemist. Thomas van Eig had in deze fase de grootste kans, maar zijn inzet werd gestopt door Westzaan keeper Barry Al. Uiteindelijk werd het vlak voor rust toch nog 3-0. Thomas maakte zijn tweede doelpunt van de middag (rake kopbal na wederom een assist van Jeffrey Kat).

  Na rust werden er wederom veel kansen gecreëerd door Blauw-Wit maar de scherpte ontbrak bij de gecreëerde kansen. Westzaan kreeg in de tweede helft door af en toe slordig spel van Blauw-Wit een paar kansen. De grootste kans voor Westzaan was voor de ervaren Rens Wit, maar zijn inzet raakte de lat. In de 72e minuut kwam Blauw-Wit uiteindelijk via Daan Brouwer op een 4-0 voorsprong. Althans, dat dacht iedereen behalve de scheidsrechter. De bal werd al teruggeschoten door Westzaan voor de aftrap, maar scheidsrechter Torres zag er geen doelpunt in terwijl de bal de doellijn overduidelijk had gepasseerd (zie foto). Dit zorgde uiteraard voor veel verwarring en frustraties op het veld. Uiteindelijk bleef Blauw-Wit zoeken naar meer goals, maar het vizier stond vandaag te vaak niet op scherp waardoor het vandaag slechts 3-0 bleef.

  Volgende week wacht de uitwedstrijd bij OFC. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindige in een 2-5 overwinning voor de club uit Oostzaan.


  Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1:
  Fabian van den Heuvel; Jeffrey Kat, Jesper van Houts, Jasper Konijn, Rico Griek (Maik Pasveer/60); Jan Jaap Jonker, Sven Keppel, Mats van Olst (Bas Koenen/46); Daan Brouwer, Thomas van Eig, Leon Seitner (Quint de Graaf/60)

  CVV Blauw-Wit (W) wint eenvoudig van Westzaan 1

  CVV Blauw-Wit (W) wint eenvoudig van Westzaan