• CVV Blauw-Wit (W) ziet De Wherevogels langszij komen in blessuretijd

    CVV Blauw-Wit (W) heeft zich met nog één competitiewedstrijd te gaan verzekerd van de nacompetitie. Op een warm kunstgrasveld in Purmerend kwam De Wherevogels in de 92e minuut op gelijke hoogte. Ondanks dat het resultaat voldoende was om de nacompetitie te behalen baalde de groep vooral dat het in de slotfase de overwinning liet glippen.

    Blauw-Wit begon prima aan de wedstrijd en wist het al binnen een minuut een prima aanval op de mat te leggen en bijna te scoren. Blauw-Wit had alles onder controle en was in het eerste deel van de wedstrijd sterker dan de thuisploeg. In de 22e minuut kwam Blauw-Wit dan ook verdiend op 0-1 via Thomas van Eig.

    Na rust was het niveau een stuk minder en kreeg de thuisploeg steeds meer vertrouwen in het behalen van een resultaat. Een slippertje achterin zorgde er uiteindelijk voor dat De Wherevogels nog 1-1 kon maken. In de 95e minuut had Blauw-Wit nog bijna de volle buit gepakt, maar ging de bal er net niet in.

    Volgende week speelt Blauw-Wit de laatste competitiewedstrijd. Dan komt Kadoelen op bezoek. De bezoekers hebben nog een goed resultaat nodig om directe degradatie te voorkomen. Blauw-Wit is zeker van de nacompetitie. Op basis van het schema van de KNVB lijkt het erop dat op 1 juni DTS op bezoek komt voor de nacompetitie.

    Wedstrijdfoto's: Jessica van Dijk