• De Meteoor laat CVV Blauw-Wit (W) kansloos (0-5)

  CVV Blauw-Wit (W) heeft op zaterdag 20 april een harde nederlaag moeten slikken tegen De Meteoor. In de tweede helft liep de ploeg van Trevor Strobbe ruim weg bij Blauw-Wit en won verdiend met 0-5. 

  Twee weken geleden was VV Egmond de uittenues vergeten. Dat was bij Meteoor niet het geval. Die hadden besloten om wel de uittenues mee te nemen. Vrij opmerkelijk aangezien het om paarse shirts gingen die leken op de thuistenues van Blauw-Wit. Het spelen in de normale witte thuistenues had iets logischer geweest. Scheidsrechter Farahat keurde de shirts af en zo moest de uitploeg verplicht in de warming-up shirts spelen (met nummers op de borst i.p.v. rug). De bezoekers hadden hier echter geen moeite mee. Binnen twee minuten had De Meteoor al twee kansen gecreëerd om op voorsprong te komen. Het was Silver Booij die een vroege achterstand tweemaal wist te voorkomen. Blauw-Wit had het achterin lastig en in de 13e minuut van de wedstrijd werd de derde grote kans voor De Meteoor genoteerd. Een inzet van De Meteoor aanvoerder Stefan Smal werd net op tijd geblockt door Blauw-Wit aanvoerder Mats van Olst. Blauw-Wit kwam zelf niet tot kansen en moest het in het eerste deel van de eerste helft doen met een goed schot van Finn Huitema dat net naast ging. In de 28e minuut van de wedstrijd ging Blauw-Wit in de opbouw in de fout. Ook nu wist Silver Booij (dit keer met veel geluk) de bal te verwerken tot een corner. Blauw-Wit werd in de loop van de eerste helft iets dreigender en dit leverde in de 34e minuut een enorme kans op. Thomas van Eig stuurde Loran Croese in de diepte. Zijn voorzet kwam bij Mo Bourchid terecht. Waar iedereen een schot had verwacht, besloot hij de bal aan te nemen waarbij de grote kans als sneeuw voor de zon verdween. In de 40e minuut kreeg Blauw-Wit alweer in zeven wedstrijden tijd de 6e penalty tegen. Een terechte beslissing van de prima leidende Farahat. De strafschop werd feilloos benut door Stefan Smal.

  Het ging niet goed in de eerste helft, maar ondanks de matige eerste helft zat Blauw-Wit nog in de wedstrijd. In de rust werd er driemaal gewisseld om het spelbeeld proberen te veranderen in de tweede helft. Het speelbeeld veranderen lukte niet. De Meteoor bleef veel sterker en besliste de wedstrijd in de 59e minuut (een fraaie omhaal van centrale verdediger Mitchell Strobbe). Een minuut later leek de ploeg van Trevor Strobbe uit te lopen naar 0-3, maar een enorme misser voor leeg doel voorkwam de ruimere marge. Die ruimere marge kwam er alsnog in de 70e en 72e minuut. Uit een corner wist Sergio Cornvalius 0-3 te maken en Luca Bruijnesteijn strafte een fout in de verdediging af (0-4). Jesper van Houts had in de 74e minuut van de wedstrijd de kans om wat terug te doen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Danny Hillegers. Het slotakkoord in deze wedstrijd kwam in de 83e minuut op naam van Fabio Kammeron (0-5).

  Een harde thuisnederlaag, waarbij de veilige plaatsen helemaal uit zicht zijn. Het gat naar de onderste twee plaatsen blijft 4 en 5 punten door nederlagen van De Wherevogels en De Volewijckers.

  Daarnaast zijn er namens CVV Blauw-Wit (W) de felicitaties voor Sporting Andijk. Met nog 4 wedstrijden te gaan zijn zij al niet meer in te halen en mogen zij zich kampioen noemen van de zaterdag 4e klasse A.

  Foto's: Skip Middelhoff

  Resterend programma onderste 4 ploegen

  23 april
  Kolping Boys - Kadoelen (stand 4-1, wordt hervat na staking)

  4 mei
  DZS - CVV Blauw-Wit (W)
  De Wherevogels - Kadoelen
  VV Egmond - De Volewijckers

  11 mei
  CVV Blauw-Wit (W) - OFC
  ZVC '22 - Kadoelen
  De Volewijckers - Vrone
  SVW '27 - De Wherevogels

  18 mei
  De Wherevogels - CVV Blauw-Wit (W)
  Kadoelen - SVW '27
  De Meteoor - De Volewijckers

  25 mei
  CVV Blauw-Wit (W) - Kadoelen
  De Volewijckers - DZS
  Sporting Andijk - De Wherevogels

  Stand
  11. CVV Blauw-Wit (W) 18 punten
  12. Kadoelen 17 punten
  -------------------------------------
  13. De Wherevogels 14 punten
  14. De Volewijckers 13 punten