• Een middag om snel te vergeten, Blauw-Wit 1 onderuit tegen Sint Adelbert

    Het was een theoretisch scenario, maar in de ratrace om degradatie te ontlopen, kon Blauw-Wit 1 afgelopen zaterdag met een overwinning in Egmond tegen Sint Adelbert zich veilig spelen. Zover kwam het niet. Op een goede openingsfase na bleek de thuisploeg zeker in de eerste helft een maatje te groot. Drie keer raakte Blauw-Wit het houtwerk en even zovele keren leverde dit helaas niets op. De strijd tegen het ontlopen van de nacompetitie voor degradatie duurt dus voort.

    Met positieve energie begon Blauw-Wit 1 aan het duel met Sint Adelbert. De dadendrang van de onzen hield vijf minuten aan en leverde met name de nodige corners op. Met als regisseur Leon Seitner kwamen verschillende blauwhemden daardoor in kansrijke positie. Met soms de meest vreemde capriolen bleef het Egmondse doel schoon. Na deze fase nam de thuisploeg het heft zeer stevig in handen. Met gevarieerd combinatiespel, veel positiewisselingen en meer intentie om voor elkaar vuile meters te maken dan Blauw-Wit dwong het een sterk overwicht af. Na een kwartier leidde dat al bijna tot een doelpunt, maar Stan Luttikhuizen en Jasper Konijn voorkwamen met vereende krachten de openingstreffer. Een kwartier later was het echter wel raak. In een fase waarin Blauw-Wit opnieuw geen druk kreeg op de spelopbouw van Sint Adelbert, volgde een diagonale pass over 60 meter, de ontvangen bal werd scherp voorgezet en afgemaakt. De verdiende 1-0 was het gevolg. Blauw-Wit dat inmiddels zich moest beperken tot opportunisme was voor rust nog heel dichtbij een op dat moment onverdiende 1-1. Na een aanval met horten en stoten kwam Thomas van Eig in kansrijke positie, zijn lob belandde echter op de deklat.

    Na de rust startte Blauw-Wit in een andere formatie. Hoewel dit leidde tot een iets ander spelbeeld vervloog de hoop op een resultaat toen goalie Stan Luttikhuizen een voorzet losliet en pardoes voor de voeten legde van een Adelbert-aanvaller; 2-0. Van die tegenslag moest Blauw-Wit bijkomen. Dat bijkomen duurde lang. Sint Adelbert controleerde het duel en kon zich beperken tot de counter. Blauw-Wit bleef het proberen met vaak resultaatloze opportunistische lange ballen. Halvewege de tweede helft was er schot van afstand van Thomas van Eig die op de dwarsligger belandde. In de 70e minuut was het een dood spelmoment dat iets van spanning leek terug te brengen. De indraaiende corner belandde op het hoofd van de hardwerkende Joram Mantel, zijn harde inzet eindige op de lat. Het was dan ook wel duidelijk dat er voor Blauw-Wit geen resultaat viel te halen.

    En dus is er van handhaving nog niet definitief sprake en moet Blauw-Wit er nog tenminste één keer alles uit persen om middels een driepunter het ontlopen van de nacompetitie te realiseren. En ondanks dat je middagen als die van zaterdagmiddag snel wil vergeten, is het wellicht ook verstandig om juist nu de schouders er als groep massaal onder te zetten en te leren van de dingen die tegen Sint-Adelbert niet goed gingen.