• Fortuna W verslaat Blauw Wit W

  Bron: Zaanse Sportkrant

  De strijd om het Wormerveers kampioenschap is in het voordeel van Fortuna W uitgevallen. Na eerder al met 0-1 te hebben gewonnen wisten de voormalige QSC/WFC’ers de thuiswedstrijd met een 2-0 overwinning af te sluiten.

  Mede gezien het derbysfeertje was er rondom de wedstrijd van alles georganiseerd. Dat maakte - tezamen met het stralende zonnetje - dat het ondanks het wellicht wat matige spel toch een leuke middag kon worden. Een derby waarbij Fortuna als terechte winnaar van het veld stapte. Er was in ieder geval volop belangstelling voor het duel.

  Duel om de bal - foto Theo v Vlaanderen.

  Duel om de bal - foto Theo v Vlaanderen.

  De gastheer viel zo ongeveer met de deur in huis. Een prima pass van Bas Koenen bracht de snelle Mohammed Bourchid geheel in vrije positie. Het passeren van Blauw Wit doelman Oscar de vries was vervolgens geen enkel probleem. Op de klok van het scorebord stond toen pas 1.25 minuten gespeeld. Dat leek de voorbode van een doelpuntrijke partij, maar zover is het niet gekomen.

  Pas na een minuutof tien spelen was het Mitchell Veldhuis die namens de Westknollendammers een eerste doelgerichte actie neerzette. Zijn schot verdween naast het doel van de Fortuna A-junioren doelman Gennaro Liklikwatil.
  Het bleef de gehele eerste helft vooral een strijd op het middenveld. Beide doelwachters kregen weinig te doen. Oscar de Vries moest handelend optreden bij een schot van de goed mee opkomende Fortuna verdediger Dominic van den Berg (20e minuut) en een schot van invaller Isaak Aalse dat rakelings naast de paal ging. Blauw Wit kwam qua offensieve daden niet tot in de 16 meter van de tegenpartij.

  Fortuna ruimt op - foto Theo v Vlaanderen.

  Fortuna ruimt op - foto Theo v Vlaanderen.

  Na de limonade in de rust leek de ploeg van trainer Erik Frankfort uit een ander vaatje te gaan tappen. Meteen werd gekozen voor de aanval en flink wat inzet. Quint de Graaf zag in de beginfase een kopbal net naast het doel gaan. Veel meer kansen kreeg Blauw Wit echter niet. Net als in het eerste deel was de 16 meter vaak het punt waarop balverlies geleden werd.

  Na 58 minuten was de thuisploeg zeer alert. Een snel en goed opgezette aanval bood Isaak Aalse de gelegenheid te soleren en dat werk bekroonde hij met een droge schuiver in de hoek (2-0).

  Dat was voor Blauw Wit nog niet het teken om het hoofd in de schoot te vleien. Met grote inzet werd getracht de bakens te verzetten. De prima leidende arbiter Jongejan wist het echter allemaal in goede banen te leiden. Vaak en zeer nuttig gaf hij vaak voordeel.

  Met nog een kwartiet te spelen kreeg Fortuna W de kans op 3-0. Dat doelpunt bleef uit want de poging van Junior Coutinho ging naast. Even later was het de technische zeer vaardige Maikel de Vries die de lat boven zijn naamgenoot Oscar de Vries raakte.

  Naarmate de wedstrijd vorderde leek er geen vuiltje meer aan de lucht voor de mannen vat trainer Richard Meijer. In de 88e minuut schok Fortuna nog even toen uit een corner een scrimmage ontstond in de vijf meter zone. De ingekopte bal moest zelfs door een Fortunees van de lijn worden getrapt.