• Gelijkmaker DTS in extremis doet Blauw-Wit de das om: degradatie na verlenging een feit

  Het is Blauw-Wit niet gelukt om zich via de nacompetitie te handhaven voor de vierde klasse. De wedstrijd tegen DTS duurde uiteindelijk 20 seconden te lang. In de verlenging kwam Blauw-Wit de klap vlak voor tijd niet meer te boven en wist DTS nog tweemaal te scoren. Zij nemen het in de finale op tegen V.V. De Posthoorn uit Amersfoort.

  De eerste fase van de wedstrijd was DTS een stuk sterker en feller dan Blauw-Wit. Silver Booij moest al na 6 minuten ingrijpen door een bal in de korte hoek knap weg te tikken en in de 13e minuut stond Silver Booij goed gepositioneerd waardoor hij een hoog schot eenvoudig kon pareren. Blauw-Wit was te tam en wist in het eerste deel van de wedstrijd sporadisch gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheid voor Blauw-Wit was pas in de 27e minuut. Wouter Swart brak goed door over de linkerkant. Hij werd wat uit evenwicht gebracht in het strafschopgebied. Hij bleef overeind en wist Finn Huitema te bereiken. Hij werd vervolgens in kansrijke positie licht geraakt, maar scheidsrechter Kerkhof vond het geen strafschop. DTS werd voor rust nog eenmaal gevaarlijk via een schot voorlangs in de 31e minuut. Na deze kans had Blauw-Wit de zaken wat beter op orde en de spanning dat duidelijk aanwezig was in het eerste deel van de wedstrijd leek wat weg te zakken. De beste kans voor rust was uiteindelijk nog voor Blauw-Wit. Jeffrey Kat wist via een prima vrije trap Wouter Swart te bereiken, maar hij wist de kans niet te verzilveren.

  Blauw-Wit ging ontevreden de rust in door het spelbeeld in de eerste helft. DTS had meer kansen gecreëerd en was in grote delen in de eerste helft feller. Er moesten een paar schepjes bovenop. Na rust begon Blauw-Wit een stuk scherper dan voor rust. DTS kwam in het eerste deel van de tweede helft niet veel verder dan een ongevaarlijke kopbal in de 50e minuut. Blauw-Wit won veel meer duels dan in de eerste helft en kreeg meer grip op het middenveld. Goed druk zetten op het middenveld leidde zelfs een weergaloze 1-0 in. Finn Huitema wist vanaf de middencirkel met een fantastisch schot zijn oude ploeg pijn te doen. DTS was wat geïrriteerd en ging opportunistischer en ook nog fysieker spelen. Een keiharde tackle van aanvoerder Luc Schuffelen op Jesper van Houts in de 69e minuut leverde hem slechts geel op. DTS bracht de laatste 20 minuten met Jeffrey van der Heijden een extra aanvaller in het veld en ging alles of niets spelen. DTS drong in het laatste kwartier meer aan, maar tot echte kansen kwamen zij niet. Het was in de slotfase Blauw-Wit dat via enkele uitvallen de wedstrijd had moeten beslissen. Eerst was het Leon Seitner die in overtalsituatie geen goede eindpass gaf en in de 94e minuut van de wedstrijd was invaller Mohammed Bourchid niet rustig genoeg. Het doel van DTS was leeg, maar Mohammed Bourchid was bij zijn doelpoging uit evenwicht, waardoor zijn inzet eenvoudig voor de doellijn weggehaald kon worden. Enkele tellen na deze enorme kans kreeg DTS nog een vrije trap op het middenveld. Deze bal werd erin gepompt. Het kopduel werd door Blauw-Wit verloren en ineens stonden er twee DTS spelers vrij voor Silver Booij. Het was uiteindelijk Sam Kliffen (randje wel/niet buitenspel) die gelijk wist te maken (1-1). Dit doelpunt kwam als een mokerslag aan bij Blauw-Wit.

  In de verlenging ging het echter al na 5 minuten mis. Een duidelijke overtreding op Jesper van Houts werd gemist door het zwakke arbitrale trio en enkele tellen later werd er wel gefloten voor een overtreding van Jeffrey Kat. Tot overmaat van ramp vloog de vrije trap vanaf de zijkant er in één keer in (1-2). In de 102e minuut van de wedstrijd was een geweldig schot van invaller Jeffrey van der Heijden in de verre hoek de nekslag voor Blauw-Wit. In het vervolg van de verlenging kreeg Blauw-Wit via Quint de Graaf en Leon Seitner nog wel kansen om wat terug te doen, maar het doelpunt van DTS in extremis in de reguliere tijd was een te grote klap.

  Door de nederlaag start Blauw-Wit komend seizoen onder leiding van Dani Beukman en Sam Emmerig in de vijfde klasse.

  Foto's: Jessica van Dijk