• In memoriam Aart van Dijk

  Zondagmiddag 5 mei 2019 is Aart van Dijk op de leeftijd van 86 jaar overleden. In juli 2018 verhuisde Aart naar het verpleeghuis Guisveld omdat zelfstandig wonen niet meer mogelijk was.

  Aart heeft vele taken bij Blauw-Wit vervuld gedurende zijn 62- jarig lidmaatschap.
  Als een echte ´van Dijk´ kende hij zijn ´plichten´ en maakte hij zich zeer verdienstelijk voor Blauw-Wit. Eerst als voetballer van het eerste elftal. Aart was op voetbalgebied het meest talentvol van de broers van Dijk, met spelinzicht en snelheid. Ook werd hij al snel bestuurder in 1959. In alle 60 jaren, die volgden was Aart een betrokken en actieve Blauwwitter. Zo vormden hij samen met Krikro (Willem Kriek) een geliefd coachduo van diverse Blauw-Wit teams. Later werd Aart actief in het clubhuis en kantinebeheerder. In 1984 werd hij benoemd tot Blauwwitter van het Jaar, een verdiende eretitel. Zijn dochters Angelique en Ellen wist hij ook enthousiast te maken voor het damesvoetbal, hun carrières duurden echter minder lang maar dochter Angelique bleef toch aan de linksbuiten van Blauw-Wit 1 plakken.

  Aart bleef zich ook na zijn pensionering inzetten voor de club. Aart was onder andere clubarchivaris, verzorgde het spelmateriaal en wordt in 2014 voor al zijn werkzaamheden voor de club benoemd tot Lid van Verdienste. Zijn huldiging voor het zestigjarig lidmaatschap in november 2017 was helaas niet meer mogelijk in het clubhuis, maar gebeurde bij hem thuis.  

  Blauw-wit is zeer dankbaar voor al het werk dat Aart voor de vereniging heeft verzet. Het oude beeldmateriaal in de bestuurskamer (de van Dijkkamer) is dan ook een mooie blijvende herinnering aan Aart.

  Ons medeleven gaat uit naar zijn kinderen, kleinkinderen en vriendin. Maar natuurlijk ook naar zijn broers, zussen en overige familie. Allen veel sterkte toegewenst.

  Zaterdag 11 mei is om 10.30 uur de crematie in Zaandam.

  Bestuur CVV Blauw-Wit (W)