• In memoriam Anne ten Cate

  Wij kregen maandagochtend 3 augustus van zoon Bauke bericht dat Anne ten Cate vredig is heengegaan. Anne is 72 jaar geworden.

  Als voetbalvader van Bauke, Fred en Jack was Anne sowieso aan Blauw-Wit verbonden, maar velen kenden hem ook als ploegbaas bij de Moriaan (nu Olam). Menig Blauwwitter heeft in de cacao vakantiewerk bij hem verricht en zij kwamen zo in aanraking met de ploegbazen van de Moriaan: Anne ten Cate, Ab de Vries, Gerrit Doleweerd en Krijn van Keulen (o.l.v. Sjef van der Walle).

  Na zijn pensionering kwam deze Noord-Oost Fries terecht in het vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit. In de Maandagploeg trof hij weer veel bekende gezichten. Mensen van de Vredekerk, oud collega’s van de Moriaan en nieuwe Maandagvrienden.

  Naast zijn taken in de Maandagploeg, wist Anne zich verdienstelijk te maken als bestuurder van de Supclub, als ‘hardstoter’ bij Biljartclub de Blauwe Bal en voorheen ook als kaarter bij de klaverjasclub.

  De laatste jaren waren niet gemakkelijk voor Anne en zijn gezin. Het heengaan van zoon Jack hakte erin. Ook werd bij Anne kanker geconstateerd. In een ernstige vorm, waarvan hij tussentijds weer (deels) herstelde. Een aantal weken terug was het echt helemaal mis met uitzaaiingen en was er nog weinig perspectief.

  Voor de Paasdagen mochten we hem nog even bezoeken in het kader van de Paas/bloemengroet. Anne en Mannie zaten nog maar net in hun seniorenflat aan de Zonnebaars in Willis. Ze hadden een mooie, nieuwe woonplek gevonden. Helaas heeft Anne niet lang plezier mogen beleven aan zijn nieuwe stekkie en is hij op 3 augustus vredig heengegaan.

  Blauw-Wit is Anne veel dank verschuldigd voor de werkzaamheden, die hij voor de club heeft verricht. Wij denken met eerbied terug aan Anne en wensen zijn vrouw Mannie, Fred en Linda, kleinzoon Christian, Bauke en Marga sterkte toe om dit verlies te dragen.

  Anne wordt vrijdag 7 augustus in Krommenie begraven. Zie informatie.

  bestuur CVV Blauwwit