• In memoriam Egge Vrooland

  Op deze foto uit 1959 het topteam van Blauw-wit 1 (uit tegen Nehamy) bestond het team uit v.l.n.r. staand: grensrechter Co van Biljouw, Dirk van Bergen, Siem Hoogervorst, Willem van Dijk, Willem Kriek, Henk op den Velde, verzorger Jan Oudejans, Jaap Mantel, Jan Schoute, Aalt van Dijk, trainer Kees Korver en voorzitter Jaap Wakker. Gehurkt: Jaap Langbroek, Mart Maarseveen, Klaas van Bergen, Egge Vrooland, Dirk Rovers en Frits Sierat.

   

  In memoriam Egge Vrooland

  Op 17 december is Egge Vrooland overleden. Egge is 88 jaar oud geworden.

  Egge speelde in diverse topteams van Blauw-Wit en werd later fanatiek supporter van zijn kinderen. Liefst 9 kinderen en daarmee met moeder Gré en vader Egge een elftal compleet.

  In volgorde werden zijn kinderen lid van onze mooie club: Gerard, Arjan, Han, Wim, Klaas, Peter en Hennie. Later met de komst van het damesvoetbal ook Alberta en Catrina.

  Egge speelde als spits en kreeg de geuzennaam ‘de Zwaluw’ omdat hij de zwevende kopbal (á la Bep Bakhuys) als specialiteit had. Zoon Gerard erfde later deze titel.

  De namen Vrooland en Mantel waren in de jaren 70-90 de meest voorkomende namen op de ledenlijst en nadrukkelijk aanwezig. Egge was als (buiten)ambtenaar bekend in zijn dorp Wormer, evangelist, echtgenoot en vader. Naast voetballer, was hij ook tennisser in de achtertuin op het Torenlaantje en vooral met zijn krachtige stem trainer/coach van zijn 7 zonen en 2 dochters.

  Wij condoleren de familie Vrooland met dit grote verlies en wensen hen sterkte toe.