• In memoriam Enne van der Schaaf

  3 november 1941 – 7 juni 2024

   

  Op vrijdag 7 juni j.l. stuurde Martijn ons het volgende bericht: sneller dan gedacht, maar vredig en zonder pijn is Enne vanmiddag overleden. Enne is 82 jaar geworden.

  Wie kent Enne niet. Bijna 64 jaar was Enne aan Blauw-Wit verbonden. Als voetballer, voetbalvader en voetbal opa.  Maar ook als supporter, leider/coach, bestuurder, maandagwerker, biljarter, klaverjasser en voetbalvriend.

  De voetbalcarrière van Enne heeft weinig indruk gemaakt, 1 oude elftalfoto in zijn vaste hoek in de kantine is het bewijs. Enne was vooral ‘facilitair’ bezig voor zijn club. Hij was onderdeel van de elftalcommissie, werd succesvol leider/coach van generaties senioren en was lang bestuurlijk en operationeel verantwoordelijk voor groen en opstal.

  Thuis organiseerde Nel (een Buma) het huishouden. De kinderen Renske, Ada en Jan moesten op voetbal. De motor thuis maakte het mogelijk dat Enne veel tijd kon besteden aan zijn club. ‘Tussendoor’ werd er een nieuw huis gebouwd aan de Crommenije en genoten zij samen van de vakanties met de caravan naar Scandinavië. Helaas waren er door de gezondheidsperikelen van Nel ook moeilijke jaren. Uiteindelijk overleed Nel in 2013. Enne miste zijn thuisbaken erg, maar stond toch zeer positief in het leven en had de steun van zijn kinderen en had met Blauw-Wit een tweede thuis.

  In zijn werkzame leven begon Enne met een administratieve functie, maar zijn drang naar het buitenleven resulteerde in een carrièreswitch. Enne werd schilder. Bij Etro maakte hij veel reclame voor Blauw-Wit en zo kwamen er diverse medewerkers bij Blauw-Wit spelen. Ook werd er door Etro in natura gesponsord en zo kon hij in zijn vrije uren alle deuren, kozijnen en wanden bij Blauw-Wit meerdere keren in zijn leven onder handen nemen. Na zijn pensionering ging er nog een schepje bovenop met zijn vrijwilligerswerk bij Blauw-Wit. Zijn passie werd steeds meer ‘groen’ en minder opstallen. Vele jaren fungeerde Enne als ‘groundmanager’ van de club en hij leverde spectaculair goede grasmatten af. De maandag was niet meer voldoende, dus werd er ook op vrijdag onderhoud gepleegd. Vervolgens zaterdag langs de lijn kijken of de grasmat zich goed hield. Als een van de trouwste supporters bezocht hij alle uit- en thuiswedstrijden van Blauw-Wit 1. Hij kende de spelers stuk voor stuk en sprak ze na afloop graag in de kantine.

  Ontspanning werd er gevonden op de biljartclub de Blauwe Bal op donderdagavond en het klaverjassen op vrijdagavond.

  Enne werd gek genoeg nooit blauwwitter van het Jaar (?), waarschijnlijk omdat hij zelf meestal in het bestuur zat. Wel zwaaide hij als bestuurder af met de titel Lid van Verdiensten en werd hij in 2022 benoemd als Lid van Vele Verdiensten.

  De laatste maanden moesten we hem missen bij Blauw-Wit. Na bijna 65 jaar wekelijks, soms dagelijks het complex te bezoeken, werd hij teruggeworpen door longkanker. Zijn mobiliteit en conditie namen af. Gelukkig hebben veel Blauw-witters hem thuis nog kunnen bezoeken. Vorige week verhuisde hij van zijn prachtige plek aan de Busch naar de hospice de Schelp. De hospice die we als club in 2009 adopteerde als goede doel voor de opbrengsten van onze 75-jarige jubileumviering. Hier is Enne vredig en zonder pijn overleden.

  De vereniging is Enne zeer erkentelijk voor het vele vrijwilligerswerk dat hij heeft verricht. De familie wordt veel sterkte toegewenst. De club gaat hem missen.

  De condoleance is donderdag 13 juni van 19:00 tot 20:30 uur in ons clubhuis de Spil. De uitvaartdienst is vrijdag 14 juni om 13:00 uur in de Nicolaaskerk aan het Kerkplein 1, 1561 DA te Krommenie

  Bestuur CVV Blauw-Wit (W)