• Is de eerste klap een daalder waard? Overtuigende zege Blauw-Wit in bekeropening

    De voorbereiding van Blauw-Wit bereikte afgelopen zaterdag de volgende fase. Na vier oefenwedstrijden (3 zeges en 1 nederlaag) was de krachtmeting met Spaarnwoude de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe jaargang. Daar werd in het blauw-witte kamp met interesse naar uitgekeken, want hoewel Spaarnwoude dit seizoen uitkomt in de 5e klasse, gold tot afgelopen seizoen dat zij op zondag uitkwamen in de 4eklasse. Van een verondersteld gelijk opgaande wedstrijd was echter geen sprake. Blauw-Wit won afgetekend met 7-0. 

    De grote overwinning liet zich in de openingsfase niet direct aanzien. Spaarnwoude speelde met een systeem dat tussen 4-4-2 en 4-2-4 inzat en dat zorgde voor een bepaalde wanorde waar Blauw-Wit pas na een kwartier grip op kreeg. In de openingsfase keepte goalie Yannick Terdu alert bij een aantal snelle spelverplaatsingen van Spaarnwoude. Daarna bleek dat Blauw-Wit verder is in de voorbereiding en zorgde de fitheid van de ploeg van Larbi Loukou voor een verplaatsend overwicht op het veld. Het duurde tot de 23e minuut voordat het krachtsverschil tot uitdrukking kwam in de score. Nieuwkomer Patrick Woode liet in zijn eerste officiële minuten voor Blauw-Wit zien dat zijn vaardigheid een welkome aanvulling is. Op aangeven van Leon Seitner scoorde hij de 1-0. De 2-0 viel een kwartier later en was van buitengewone schoonheid. Een crosspass van Jesper van Houts over 60 meter werd door Leon zeer knap aangenomen waarna het afronden een koud kunstje was. 

    Daar waar in de oefenwedstrijd tegen Terrasvogels een goede eerste helft door een matige tweede werd opgevolgd, nam Blauw-Wit zich nu voor niet te verslappen. En daar slaagde het goed in. Geen moment kreeg Spaarnwoude kans om terug te komen in de wedstrijd. De al genoemde Leon Seitner bekroonde zich tot man of the match door nog vier keer te scoren. Met een prachtige goal van aanvoerder Mats van Olst in de 75e minuut aanvullend daarop stopte de score pas bij 7-0 en daarmee was Blauw-Wit nog enigszins mild voor de bezoekers. 

    Of deze eerste klap een daalder waard is, zal later dit seizoen blijken. Blauw-Wit is opnieuw ingedeeld in de loodzware vierde klasse A met geduchte tegenstanders en zal wekelijks een goed niveau moeten halen om een deuntje mee te blazen in dit geweld. De bekercompetitie wordt de komende weken afgerond met bezoeken aan VVH en Westzaan.

    Foto's: Theo van Vlaanderen (Voetbal in Zaanstad)