• Steef Kramer overleden

  Wij kregen vandaag bericht dat ons markante oud-lid Steef Kramer op zaterdag 28 maart 2020 op bijna 85-jarige leeftijd is overleden. Steef is voor vele generaties een bekende Blauwwitter. Hij is bijna 65 jaar lid geweest en was naast verdienstelijk voetballer ook tientallen jaren als vrijwilliger actief voor de club. Steef leefde zijn laatste jaren in een tehuis op Urk, de geboortegrond van zijn ouders. Daarvoor een aantal jaren in het verzorgingstehuis in Westzaan.

  Bij Blauw-Wit was hij als vrijwilliger op vele fronten actief. Vooral als scheidsrechter maakte hij indruk. Menig punt haalde hij voor Blauw-Wit binnen. Ook was Steef heel lang een gewaardeerde kantinemedewerker op donderdag en zaterdag. Later ook gesteund door zijn zuster Truus.

  Persoonlijk heb ik nog een paar prachtige herinneringen aan Steef. Tijdens een Beach Party kwam hij in zijn Speedo zwembroek en met stalen Noren eronder de zaal binnen ‘klunen’. Dit maakte grote indruk bij het publiek. Steef hield ook van gezelligheid. Zo mocht ik een weekend mee met zijn kruiser en voeren we door Noord Holland. Overal wist Steef bij de leuke cafeetjes aan te meren. Verder genoot hij nog lang van een potje voetbal kijken op zaterdag en natuurlijk van klaverjassen, een biertje en een bitterbal.

  Blauw-Wit is Steef veel dank verschuldigd voor de werkzaamheden, die hij voor de club heeft verricht. In 1994 werd Steef benoemd tot Blauwwitter van het Jaar en in 2010 werd Steef gehuldigd vanwege het 60 jarig lidmaatschap. Wij denken met eerbied terug aan deze bijzondere Blauwwitter. Wij wensen de familie sterkte.

  Namens het bestuur CVV Blauwwit

  Sytze ten Wolde