• Trainingskamp Sevilla 2023

  Van 7 januari t/m 10 januari is de selectie naar Sevilla gegaan. De groep bestond uit in totaal 40 spelers, staf en organisatoren.

  Dag 1
  Om 04:00 uur moest de groep op Schiphol verzamelen. Om 06:35 stond de vlucht van Transavia op de planning. Door een kleine vertraging (het inladen van de bagage duurde nogal lang) vlogen we rond 07:00 uur weg om vervolgens rond 09:45 te landen op Sevilla. Althans, dat was de planning. Dit ging echter iets anders dan gepland. Het was enorm mistig in de regio Sevilla. De piloot heeft nog geprobeerd te landen in Sevilla, maar dit resulteerde in een doorstart vlak voor de landing. De vlucht moest door de mist uitwijken naar Luchthaven Jerez de la Frontera (90 km zuidelijker dan Sevilla). Na een stop van ruim een uur werd er een nieuwe poging gewaagd om te vliegen richting Sevilla. Het was nog steeds mistig, maar het zicht was voldoende om dit keer wel te landen in Sevilla. Met een vertraging van inmiddels 2,5 uur duurde het nog even voordat de koffers tevoorschijn kwamen. Bij de tussenstop in Jerez had organisator Danny Roos al contact gehad met de busmaatschappij waardoor bij aankomst in Sevilla een andere bus voor ons klaarstond om af te reizen naar ons hotel (Hotel Exe Sevilla Macarena). Er werd snel ingecheckt, want om 15:30 uur stond de eerste training van de selectie op het programma! Het was even zoeken naar de juiste bus, maar die werd uiteindelijk gevonden! De training op het complex Miraflores stond in het teken van een onderling toernooitje. De winnaars waren Sven Keppel, Mats Wiersma, Thierry Tijms, Jesse Borrie, Mats van Olst, Mark van Tunen, Milan Wegman en Stefan van Eerde. Na de training werd er in het zonnetje genoten van een Spaans biertje en werd door een grote groep gekeken naar een jeugdwedstrijd tussen twee lokale Spaanse teams. Voor de avond stond er niets op het programma. Verschillende groepen gingen lekker eten in de stad en daarna op stap!

  Dag 2
  Om 09:00 uur stond het ontbijt op het programma. Een vroegertje voor velen die tot in de vroege uurtjes op stap waren gegaan. In totaal waren maar liefst 39 van de 40 aanwezigen keurig op tijd voor het ontbijt. Nummer 40 had nog wat meer slaap nodig, maar na het ontbijt werd hij ook door Larbi en Albert-Jan vreedzaam gewekt J. Na het ontbijt werd de stadswandeling iets uitgesteld vanwege de regen. Nadat de zon langzaam tevoorschijn kwam, werd de groep in tweeën gesplitst en was het tijd om te genieten van de prachtige stad. Tijdens de wandeling kwamen we verschillende “eyecatchers” van Sevilla tegen, waaronder Plaza de España en de Kathedraal van Sevilla. Beide groepen genoten van de stad en zochten na de wandeling een terrasje op. Na een gezellige stadswandeling en het genieten van de terrasjes in Sevilla, gingen beide groepen richting Estadio Ramón Sánchez Pizjuán voor het bezoeken van de wedstrijd Sevilla – Getafe. Niet alleen Blauw-Wit was aanwezig, maar ook Zaandijk was in Sevilla en zat in hetzelfde vak. Na 36 minuten scoorde wereldkampioen Marco Acuna de 1-0 namens Sevilla. De 2-0 viel 10 minuten voor tijd via Rafa Mir. Door een goal in de 87e minuut van Borja Mayoral werd het nog heel even spannend, maar de thuisploeg won verdiend met 2-1. Na de wedstrijd werden er taxi’s gezocht om gezamenlijk een hapje te gaan eten in de oude wijk Triana. Rond 21:15 uur was iedereen aanwezig in Restaurant RICO Rinconete y Cortadillo. Na het etentje besloot een deel terug te gaan richting het hotel en ging het overgrote deel van de groep weer de stad in voor een drankje op een terras.

  Dag 3
  Ook vandaag stond om 09:00 uur het ontbijt op het programma. De meeste spelers waren vandaag een stuk frisser en dat was fijn, want om 11:00 uur stond wederom een training op het programma op het complex Minaflores. Er werd wederom onderling een toernooi gespeeld en dit keer waren Jasper Konijn, Wessel Krook, Maikel de Vries, Jan Jaap Jonker, Skip Middelhoff, Yannick Terdu, Cas de Wit en wederom Jesse Borrie de winnaars. Na de training ging de groep met de bus weer terug naar het hotel. De middag kon door iedereen vrij ingevuld worden. Een deel ging lekker de stad in om te lunchen bij Tanto Monta, een groep zocht een terrasje op en weer een ander groepje ging richting het zuiden van de stad voor een rondleiding in het stadion van Real Betis (Estadio Benito Villamarín). De avond werd gezamenlijk afgesloten in het Hard Rock Café van Sevilla. Danny Roos en Roy de Saegher presenteerde een voetbalquiz via Kahoot voor de gehele groep en deze werd gewonnen door Wessel de Vries. De top 5 werd gecompleteerd door Jasper Konijn, Milan Wegman, Mark van Tunen en Rinke de Wit. Tijdens “vraag 25” werd ook met vol enthousiasme bekend gemaakt dat Larbi volgend seizoen ook de hoofdtrainer is van Blauw-Wit. Na de voetbalquiz werd er genoten van een heerlijk driegangen menu en werd het trainingskamp met veel plezier afgesloten.

  Dag 4
  Vandaag stond het ontbijt iets eerder op het programma (07:30 uur). Na het ontbijt werden we weer opgepikt door de bus om rond 11:00 uur terug te vliegen richting Schiphol. Door de mist werd dit echter pas 12:30 uur. Uiteindelijk landde het vliegtuig van Transavia rond 15:10 uur op de Polderman en zat het geslaagde trainingskamp er weer op.

  Zaterdag vervolgt Blauw-Wit 2 alweer de competitie (uit bij Wieringermeer). Blauw-Wit 1 speelt om 17:30 uur een oefenwedstrijd tegen Strandvogels.