• Veerkrachtig Blauw-Wit pakt punt in Sint Pancras

    CVV Blauw-Wit (W) heeft vandaag een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen Vrone. Lange tijd zag het er niet naar uit dat er een resultaat viel te behalen in Sint Pancras. In het laatste deel van de wedstrijd knokte de ploeg zich terug en hield het toch nog een resultaat over aan de wedstrijd.

    Blauw-Wit begon niet goed aan de wedstrijd. Na 50 seconden had Vrone al een dot van een kans om op voorsprong te komen. In eerste instantie redde Silver Booij goed en in de rebound wist Marijn Bakkum de bal goed voor de lijn weg te werken. Vrone bleef na deze kans vol in de aanval en door reddingen van Silver Booij en door een dosis geluk bleef de 0-0 nog op het scorebord staan. Het enige wapenfeit van Blauw-Wit in het eerste deel van de wedstrijd was een ongevaarlijke kopbal van Thomas van Eig in de handen van de doelman. In de 15e minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg dik verdiend op voorsprong. Uit één van de vele aanvallen van de thuisploeg kwam er een corner. Deze corner werd doorgekopt. Voorbij de tweede paal stond Vrone verdediger Andrew Hand en hij wist op fantastische wijze de bal in de verre kruising te schieten. Na de 1-0 bleef Vrone duidelijke de betere ploeg en kreeg het nog genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. In de 21e minuut schoot Vrone middenvelder Wout Adams van dichtbij wild over en in de 22e minuut kreeg Vrone een vrije trap op een gevaarlijke plek na vasthouden van Jesper van Houts (geel). Deze vrije trap ging echter ruim over. In de 28e minuut van de wedstrijd kreeg Blauw-Wit de eerste goede kans. Via een goede bal van Thomas van Eig werd Leon Seitner de diepte ingestuurd. Zijn inzet werd gekeerd en leverde een corner op (die niet gevaarlijk werd). In de 32e minuut van de wedstrijd ontsnapte de thuisploeg voor het eerst enorm. Niet zo zeer door een kans van Blauw-Wit, maar door een keiharde tackle met gestrekt been van Martijn Leek boven de enkel van Wouter Swart. Rood was absoluut op zijn plaats geweest, maar de scheidsrechter besloot anders (geel). Enkele minuten later ging de bal op de stip in het strafschopgebied van Blauw-Wit na een overtreding van Marijn Bakkum. De strafschop van Daniël Leijen werd goed gekeerd door Silver Booij. De scheidsrechter vond echter dat Silver Booij net te vroeg van zijn lijn af kwam. De penalty moest opnieuw worden genomen en Silver Booij kreeg de gele kaart. Weer stond Vrone spits Daniël Leijen achter de bal en wederom wist Silver Booij de penalty te pakken! Zo bleef de stand na 36 minuten slechts 1-0. Het liep niet aan de kant van Blauw-Wit en daarom werd er al in de eerste helft gewisseld. Tot de rust bleef het een stuk rustiger voor het doel van Blauw-Wit. Zelf kwam het niet verder dan een afstandsschot van Jesper van Houts die naast ging.

    Al vrij snel na rust kreeg Vrone wederom een strafschop. Dit keer was de strafschop wel erg makkelijk gegeven na een slimme duikeling van uitblinker Abdessamad Oughris. Dit keer wist Vrone de strafschop wel te benutten en kwam het op een 2-0 voorsprong. Vrone kreeg daarna via Wout Adams in de 56e minuut nog een kans op de 3-0, maar wederom stond uitblinker Silver Booij op de goede plek om de kans onschadelijk te maken. Ruim een uur gespeeld en het zag er niet naar uit dat Vrone in de problemen zou komen. De thuisploeg wisselde enkele keren en leek freewheelend naar de overwinning te gaan. Dat Blauw-Wit uit het niets op 2-1 kwam, daar had Vrone totaal niet op gerekend. In de 72e minuut viel een afvallende bal voor de voeten van invaller Quint de Graaf en hij wist goed raak te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Door deze goal zat Blauw-Wit ineens in de wedstrijd. Met Patrick Woode voor Joram Mantel ging Blauw-Wit op zoek naar de gelijkmaker. Al snel kreeg Blauw-Wit een enorme kans om te scoren maar Mo Bourchid schoot van dichtbij over. In de 82e minuut van de wedstrijd brak Vrone nog gevaarlijk uit, maar stond de aanvaller van Vrone een paar stappen buitenspel. Blauw-Wit geloofde erin dat er toch nog wat te halen viel en het geloof in een resultaat werd werkelijkheid in de 84e minuut. Jasper Konijn viel goed in en wist de snelle Patrick Woode te bereiken. Hij kwam goed de 16 meter binnen en wist via een goede actie Vrone doelman Jeroen Tijman te verschalken. Over de hele wedstrijd gezien niet verdiend, maar het is weleens fijn om een keer het geluk meer aan je zijde te hebben! Vlak voor tijd had er zelfs een overwinning ingezeten. Een handsbal in de 16 meter van Vrone had op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter zag hier geen strafbaar hands in.

    De veerkracht van Blauw-Wit, een aantal puike reddingen van Man of the Match Silver Booij en misschien ook wel een stukje gemakzucht bij de tegenstander in de laatste fase van de wedstrijd hebben ervoor gezorgd dat er toch een punt mee ging richting West-Knollendam. Een mindere wedstrijd, maar het geloof in een resultaat bleef aanwezig! Door de ruime nederlaag van Kadoelen klimt Blauw-Wit een plekje op de ranglijst en loopt de ploeg ook nog een punt uit op nummer 13 Wherevogels en nummer 14 Volewijckers. Volgende week komt De Meteoor uit Amsterdam op bezoek.