• Vrone terechte winnaar in inhaalwedstrijd

    Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Vrone op het programma. Een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden met de veilige plaatsen. Een overwinning zat er helaas niet in. Vrone was de betere ploeg en nam verdiend de 3 punten mee naar Sint Pancras. 

    Vrone begon scherper aan de wedstrijd. Al binnen 10 minuten waren er twee kansen te noteren voor Vrone. Na 5 minuten werd een bal goed gestopt door Stan Luttikhuizen. Een andere kans werd door een Vrone aanvaller uit kansrijke positie verprutst (net aan naast). Na 20 minuten moest Blauw-Wit noodgedwongen voor het eerst wisselen. Bij een katachtige redding (bal uit de kruising) raakte Stan Luttikhuizen geblesseerd aan zijn hand. In de 26e minuut kwam Blauw-Wit via Leon Seitner uit het niets op 1-0. Blauw-Wit wist zich via Mats van Olst onder de druk van Vrone uit te spelen. Hij bereikte Leon Seitner en die wist via een zeer fraaie solo koelbloedig 1-0 te maken. Dat Vrone vlak voor rust op gelijke hoogte kwam (kopbal van Martijn Leek uit een corner) was zuur maar gezien het spelbeeld logisch.

    Na rust bleef Vrone de betere ploeg en zij wisten dit in de 53e minuut in score uit te drukken. Onnodig balverlies op het middenveld leidde de counter van Vrone in. De eerste inzet wist invaller Yannick Terdu goed te redden, maar de rebound was een prooi voor Pascal Ton. Na de 1-2 lukte het Blauw-Wit niet echt om voorin grote kansen te creëren. Dat Vrone uiteindelijk de voorsprong vergrootte naar 1-3 was terecht, maar de manier waarop was een cadeautje van scheidsrechter Maudhah (onterechte strafschop vanwege een "handsbal"). In de 89e minuut wist Vrone zelfs nog de 1-4 te maken via invaller Guus Oudeman. In blessuretijd bepaalde Abdullah Noeman de eindstand op 2-4. Een doelpunt waar wel een luchtje van buitenspel aan zat.

    Een pijnlijke thuisnederlaag tegen een sterker Vrone. De thuisclub had vandaag te weinig in te brengen. Het elftal vandaag haalde niet het niveau wat ze kunnen halen, mede ook door het gemis van teveel belangrijke krachten. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Kadoelen. Wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie!

    Foto's: Jessica van Dijk