• In memoriam Willem Schoute

  Te laat bereikte het bestuur het bericht dat Willem Schoute op vrijdag 28 mei jl is overleden. Nota bene onderweg naar Blauw-Wit, waar hij altijd als eerste aanwezig was om op vrijdagochtend en maandagochtend de koffie te zetten voor de werkersploeg. Willem is 83 jaar geworden.

  Op donderdag 3 juni is hij te Wormer begraven. De afscheidsdienst is nog te beluisteren via youtube (ngk-wormer).

  Willem was een markante man en kwam niet als voetballer, maar als vrijwilliger midden jaren 90 bij Blauw-Wit. Waarschijnlijk via kerkgenoten of familie. Meerdere broers speelde vroeger bij Blauw-Wit. Willem hield van lezen, dammen en wist veel van de veertiger jaren.

  Willem was een vroege vogel en verscheen op maandag, vrijdag en zaterdag als eerste bij Blauw-Wit om koffie te zetten. Daarnaast was hij actief met de schoonmaak van de kantine, de lunch van de maandagwerkers en de keuken. Verder zetelde hij bij thuiswedstrijden van Blauw-Wit 1 in de bestuurskamer. Scheidsrechters, maar ook trainers kregen vaak directe feedback van Willem over hun fluit- en voetbalprestaties. Ondertussen pikte hij een plakje worst en een stukje kaas mee.

  Willem was altijd onderweg in Wormer e.o. en kende heel veel mensen via zijn voormalige werk, de kerk, vrijwilligerswerk (o.a. Dorcas) en bij Blauw-wit. Zijn laatste rit op zijn brommer was naar Blauw-Wit. Vrijdag 28 mei overleed hij onderweg aan een hartstilstand.

  Blauw-Wit is Willem veel dank verschuldigd voor zijn vrijwilligerswerk en wenst Corrie en familie veel sterkte toe.