• ZVC’22 neemt volle buit mee naar Zaandam (2-4)

    Op zaterdag 24 februari stond om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen ZVC’22 op het programma. De ploeg van Serdar Öztürk maakte het verschil in het eerste kwartier na rust en won de Zaanse derby verdiend met 2-4.

    Het begin van de wedstrijd was Blauw-Wit wat zoekende. ZVC’22 was de ploeg die als eerst gevaarlijk werd. Een schot van ZVC’22 uit een counter werd onschadelijk gemaakt door Yannick Terdu. Enkele minuten later ging Yannick Terdu echter in de fout bij een schot uit de tweede lijn van Nadir Djeddi (0-1). Een vervelende start, maar de ploeg liet het er niet bij zitten. Vol energie ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echte kansen kwam het niet. Na 20 minuten zorgde Leon Seitner van grote afstand voor 1-1 na een slippertje van ZVC’22 goalie Shawn Rison. Na deze goal kwam Blauw-Wit beter in het spel en had ZVC’22 meer moeite met het spel van Blauw-Wit. De bezoekers kwamen eigenlijk uit het niets op 1-2. Onnodig balverlies op de eigen helft zorgde er uiteindelijk voor dat ZVC’22 spits Onur Sariçam bereikt kon worden. De ervaren ZVC’22 spits wist behendig Loran Croese uit te kappen en rustig de 1-2 binnen te schuiven. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten later stuitte Blauw-Wit spits Abdullah Noeman op de ZVC’22 defensie maar wist Leon Seitner heel snel te reageren en zijn tweede van de middag te maken.

    De wedstrijd werd echter in het eerste kwartier na rust beslist door de bezoekers. In de 52e minuut belandde de bal ongelukkig achter Yannick Terdu door een eigen inzet van Jasper Konijn. In de 56e minuut was het weer raak voor ZVC’22. Brian Klein Reesink brak uit en kon uiteindelijk veel te gemakkelijk de 2-4 binnenschieten. ZVC’22 kon verder in de tweede helft te eenvoudig op de been blijven, ondanks dat er door Blauw-Wit meer risico werd genomen. De beste kans in het tweede deel van de tweede helft was nog voor ZVC’22 maar de overtalsituatie in een counter werd slecht uitgespeeld. Hierdoor bleef het scorebord staan op 2-4.

    Door de overwinning van Wherevogels bij De Volewijckers is Blauw-Wit gezakt naar de laatste plek. De ploeg zal de komende weken echt punten moeten gaan pakken om in de 4e klasse te blijven. Volgende week speelt Blauw-Wit wederom thuis en wacht koploper Sporting Andijk. Dan zal de ploeg minimaal dezelfde energie moeten leveren als tegen ZVC’22 maar zal het op meerdere vlakken een stuk scherper en beter moeten zijn om een resultaat te behalen.

    Foto's: Theo van Vlaanderen (Voetbal in Zaanstad) & Skip Middelhoff